Nieuws

Nieuws

November 2010 

Amerikanen geven het meeste uit aan een verblijf in buitenland

The big spenders betalen in het buitenland 121,- euro gemiddeld aan een hotelovernachting. Op de 2de plaats staan de Jappaners en gevolgd door de Russen. Dit blijkt uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com, de Hotel Price Index. Dit onderzoek betrekt alle hotelprijzen in het 2de kwartaal van 2010. Vergeleken andere landen geven Nederlanders relatief weinig uit voor een overnachting in het buitenland. Gemiddeld geven de Nederlanders 101,- euro uit voor een hotelovernachting.

Werkgelegenheid groeit in de recreatiesector

Eén van de conclusies uit de Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie Kenwerk 2010-2011, is dat de werkgelegenheid toeneemt in de recreatiesector.Ook het aantal studenten voor de recreatie opleiding, blijft groeien. Dit is erg gunstig, omdat de werkgelegenheid in deze sector ook toeneemt.
Een van de oorzaken is dat Nederlanders steeds vaker in eigen land op vakantie gaan. Hierdoor neemt het aantal bedrijven in de verblijfsrecreatie toe. Dit biedt natuurlijk kansen voor de werknemers op de arbeidsmarkt.

Het mooie Zuid-Afrika.... De zomer staat weer voor de deur

Terwijl in Nederland de bladeren van de bomen vallen en de tempratuur steeds meer daalt, staat de zomer voor de deur in Zuid-Afrika. De kustplaatsen maken zich klaar voor de zomer.
Duran
in Zuid-Afrika is het mekka voor iedere surfer. Voor de echte avonturiers kunnen zwemmen tussen de haaien of een excursies als 'coasteering'. Een unieke en spectaculaire manier om Zuid-Afrika te leren kennen.

Wil je de kust ontdekken, dan is de BAZ bus erg geschikt. Deze bus rijdt vanuit Kaapstad via Elizabethtown, Drakenberg en Swaziland naar Johannesburg. Tijdens deze trip vertellen de bestuurders veel over de bezienswaardigheden langs de route. Kortom, zeker de moeite waard.

Bron: TourPRess nieuwsmailing 2 november 2010

 

 

Thumbnail Screenshots by Thumbshots